Zelf ijsthee maken, is dat zo makkelijk?
Er zijn verschillende manieren om ijsthee te maken. 
De shockbrew, de Coldbrew en de snelle methode.
Lees vlug verder om jouw lekkerste ijsthee te maken.

 

SHOCKBREW METHODE 
Dit heb je nodig voor 1 Liter ijsthee:

ca 12/15 gram losse thee naar keuze
0,5 liter water
500 gram ijsblokjes
eventueel fruit

Je zet thee zoals je altijd doet maar de hoeveelheid losse thee van 1 liter gebruik je in slechts 0,5 liter (bijna) gekookt water.

Afhankelijk van het type thee laat je deze de normale tijd trekken.
Daarna giet je de thee door een zeefje over 500 gram ijsblokjes heen, laat even staan en je hebt heerlijke koude ijsthee! Deze manier is erg belangrijk bij ijsthee maken van witte, groene en zwarte thee.

Om de smaak wat te verfrissen, te zoeten of te verdiepen kun je nog een beetje siroop, honing of suikerwater en stukjes fruit of een blaadje munt toevoegen.

Heb je de tijd dan kun je ook gewoon je pure vruchtenthee of rooibosthee "sterk" zetten en laten afkoelen. Bij deze soorten heb je geen nadelige smaakvervormingen. 
Bij serveren in een kan of fles toevoegen:wat ijsblokjes en bijv diepvriesvruchtjes van het soort wat er al inzit om de smaak te verdiepen. Zo wordt de ijsthee erg lekker en ziet het er leuk uit.


Waarom op ijsblokjes gieten en niet gewoon laten afkoelen?
Dit is met name bij witte, groene en zwarte thee belangrijk.

Door het "schrik-effect van de thee door de ijsblokjes komen de bitters van bijv. de groene thee niet vrij en zal een ijsthee van groene thee smakelijker en zachter van smaak zijn.

Het makkelijkst is ijsthee zetten van een pure vruchten of rooibos melange want deze kun je gewoon in de koelkast laten afkoelen. 

Aanraders kun je vinden op de pagina ijsthee
 

COLDBREW METHODE

De naam zegt het al, je gaat de ijsthee "koud" bereiden.

Hoe werkt het?

Neem een fles Spa Blauw voor het lekkerste resultaat.
Haal klein beetje water uit de fles.
Doe hier 8 gram thee voor een halve liter en 12 - 16 gram thee voor een liter in.
Sluit de fles goed en zet het in de koelkast. 
De optimale temperatuur is 4℃ 
De lekkerste coldbrew heb je na 8-12 uur. 
Schenk de ijsthee door een zeef zodat de smaak niet té sterk wordt.
En voilá, je hebt een gezonde, koude kop ijsthee.
Je kunt verschillende theesoorten gebruiken voor coldbrew zoals groene thee, zwarte thee maar ook de rooibos en pure vruchtenmelanges.

Nu kun je je basis ijsthee nog op smaak brengen met wat vers fruit, diepvriesfruit en evt zoeten met suikerwater, honing of een agavesiroop
Meng wat honing met kokend water en roer het goed door. Nu is de honing meer vloeibaar dus beter te mengen met de ijsthee.

 

Hoe maak ik suikerwater om de ijsthee zoeter te maken zoals de "supermarkt" ijsthee?

Doe  bijv 300ml water en 300 gram suiker in een pannetje en breng al roerend aan de kook.
Laat ca 5 min. doorkoken. Nadat de siroop is afgekoeld, kun je deze 3 weken bewaren in de koelkast.
Tip, je kunt bijv ook kruiden meekoken zoals vanille of kaneel.
De verhouding die je aanhoudt in je ijsthee is ca 1 op 10.

GENIET ERVAN!

 

© 2017 - 2024 Bon Appethee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel