Hoe zet je de lekkerste thee?

De gouden thee regels voor de lekkerste thee.

Schone theepot / waterkoker: Kalk en andere mineralen geven een bittere smaak aan de thee.

Juiste temperatuur:

Witte thee 70 - 80 °C
Groene thee 80 - 85 °C
Zwarte thee 95 °C
Vruchten thee 95 - 100 °C
Rooibos thee 95 - 100 °C
Oolong thee 80 - 95 °C
Darjeeling 80 -95 °C

 

  1. Goede hoeveelheid losse thee: Sterkte is een kwestie van smaak maar als richtlijn wordt ca 2 gram per kop / ca 12 gram per pot aangehouden.
  2. Juiste trektijd: Dit is een kwestie van smaak. Maar een zwarte thee bij voorkeur maximaal 3 minuten i.v.m. het trekken van looizuur uit de bladeren waardoor de thee wrang wordt. Algemene richtlijn ca 2 -5 minuten.
  3. Thee moet "zwemmen" : geef de theeblaadjes de ruimte zodat ze hun smaak kunnen afgeven.
  4. Thee direct serveren: thee is het lekkerst als het net is ingeschonken. En er mag soms geslurpt worden om de smaak goed te kunnen proeven.

Uiteraard blijft het een kwestie van smaak dus lekker zelf uitproberen met deze handvaten!

Geniet ervan!

© 2017 - 2018 Bon Appethee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel